GE MIG GRILLAD KORV MED BRÖD


Sjukstuga

Nu är det hemskt synd om mig, för jag är mer sjuk än vanligt. Sänka på 77 så de blev penicillin på direkten. Men halsen ger liksom inte upp, den bara värker å värker. Bara jag vrider på huvudet så gör de ont. Henke fick sig en kur pencillin han me =)
Nu ska jag berömma akuten för man klagar ju alltid när de är nått fel, men då måste man ju komma ihåg å berömma om de vart bra. Ringde ner vid kvart i tio igårkväll, var hemma till kvart i elva. Snabba ryck. Jag får hålla med USKan som jobbade, folk har inte tid å åka till akuten nu före jul. Så de är nu man ska passa på att bli sjuk å slippa sitta timmar i kö.
Så nu hoppas vi på att vi kan åka hem till morbror Sören imorron, brukar fira jul där dagen före. Men vi är inte smittfria förens sent imorron kväll. Vi får se åt vilket håll piggheten lutar. Så den ända här hemma som är pigg å allert är Alice.

Alice fick sitt första egna julkort idag, tack mormor å morfar ;)

Nej nu måste det hängas tvätt så vi har nått å ta på oss i jul

Mors å Grankott

En gång i tiden va man me i tidningen



Alice säger sitt

ooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiii0p ggg waaaaoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo,ppppppppäääääääääääääm



Vilken vinter

Visst var de lite jobbigt å skotta igår, men de var de värt. Tänk så fint de är ute nu, vitt å härligt. När solen lös idag vare bara för bra. Nu håller jag tummarna för att de fortsätter va kallt så snön ligger kvar tills jul.

Igår hade vi lite besök av kusin Anton. Alice å jag var och hämta han på dagis, vi halkade oss hemåt med nöd å näppe. Jag slog på ända på dit vägen å Anton drutta några gånger påvägen hem, men alla ben i behåll.

2 små gymmisar =)

På kvällskvisten var jag ner på fotbollsträning, å den säger jag ingenting om. Lika så bra de.

Idag har de vart rätt så lugnt, lite små pyssel hit å dit. Sytt klart en tröja till alice, håller på me byxorna nu. Tänkt hon skulle ha de på sig till kyrkis imorron. Känner att jag får rycka upp mig å ta mej iväg dit. Kan ju inte sitta hemma å uggla =)

Mors å Grankott

Lite smått å gott


Alice med sin nya kjol å nya hårband =)


Såhär går de om man är minst, man får va docka åt dom äldre =)


Men hon verkar ju trivas


Snart så sitter den perfekt, lite stor än....



Luciatåget


Mätt å Belåten

Igår var vi hem te Slada å firade en sen farsdag. Fick massa god mat å fika så man blev mätt som en plätt. Höjdpunkten var ändå när vi skulle va lucia tåg, hihi. Ja inte vi äldre utan småttingarna, jag skratta så mycke innan allt kom på plats, så jag kommer leva till långt efter 100. Axel hade fixat skägg ha ha, så Alice som oxå var tomte fick ett skägg hon me. Elsa var lucia å Anton var pepparkaksgubbe. Dom va så gulliga så. Ska se om de blev nå bra bilder. För de blev nog mest filmat.

Alice kämpar på me gröten hon, nu har hon fått in en hunda snitz. Äter upp på ett kick, smörgåsrån har även tagit plats på hennes meny. Hon verkar tycka att de är super gott, hon blir liksom lite mallig när hon sitter å äter. He he hon ser så väldigt nöjd ut, tänk om man själv me skulle bli så glad när man får sitta å knapra på ett smörgåsrån. Man får lära sig av barnen å uppskatta saker, allt skulle nog bli mycke lättare då. Gröt å smörgåsrån till frukost, lunch och middag å ändå uppskattas de som om de vore finaste fläskfilé å potatisgratäng, se å lär.

Nu ska jag gå ner å norpa åt mig Mozartkulor som Henke håller på å fixar. Gottigott

Mors å Grankott


Gomorron Gomorron

Uppe me tiden idag, eller de är jag nog för de mesta. Lillan sussar så gott nu hon. Prövade me att lägga henne tidigare igårkväll å de funka prima. Så vi hoppas på samma goda resultat ikväll.
Gröt är nu me på Alice meny, de är riktigt skoj å mata henne. Hon har liksom inte fått in den rätta snitzen än på hur de funkar me å äta med sked. Hon ser för himla rolig ut, hon får inte mjölkmustasch utan grötskägg. Hon ser ut som en tomte.

I eftermiddag ska jag på föräldrarutbildning, får se hur de är. Hoppar kyrkis ida me, får ta tag i de efter jul.

Igår ringde Stina å sa att tapeterna hade kommit =) Jag blev så glad så, ska hämta dom ida.

Mors å Grankott

BVC

Där har vi vart idag å mätt och vägt lillan. Nu börjar hon bli stor =) Snart skaffar hon kille å flyttar hemifrån, hur ska mamma klara de. Nåja än får de nog vänta =) Men iaf så var allt bara bra, Amy tyckte hon va så fin å duktig. Fick göra lite små tester å se om hon hängde me i utveckligen, de vart full pott på alla tester så man kan ju inte annat än å va nöjd.
Idag har Alice fått smaka på gröt för första gången, hehe. Hon tycktes gilla de men hon var lite skeptisk till att få mat på en sked, hallå ingen tutte. Men när de gick upp för henne att de var nått gott på skeden så mumsa hon i sig lite. Ska ge henne igen lite senare, hoppas då på samma goda resultat.

Nu blir de till å sy en stund, funderar på å börja med julkorten oxå. Leta lite adresser å så.

Mors å Grankott

Alice


Klassen

Hitta nu på bilder från i somras när jag å min projektgrupp träffasdes å hade lite skoj.


Marita som jag va mest me i skolan


Jag själv


Igor


Sebastian


Marita snitzar till de


Hela gänget =)

Kärringsjön



Vyer från Sladas egna sjö

Slada

I helgen som var så var vi i Slada å hälsa på. Nu har de hänt stora grejer där =) Bredband finns nu att tillgå i familjen Jacobssons hushåll. De va med nöje man satt vi datorn å kikade runt på nätet. De va som att få öppna första paketet på julafton. Så nu hoppas jag att man får se till mammsen å pappsen lite mer på datan.

Lördagskvällen bestod av julmässa i Hjälmunge med Farmor Mary. Vi köpte åror (lotter) för glatta livet men de blev ingen stor vinst för oss, jag vann en tomteljuslykta och grythandske + grytlapp. Man får va glad för de lilla. Men på auktionen va farmor på hugget ha ha. Hon ropa in en jätte fin hemvävd duk åt mej, den kommer passa perfekt på stora bordet.
Träffade även på en hel del kända ansikten, de är alltid skoj. Jag är glad att jag hängde me farmor dit, man får lite mer julkänslor. Sen att inte förglömma så åt vi korv å de va gott =)

Idag har de oxå hänt en del i min annars väldigt lugna vardag. Först kom mamma på besök och hade med sig den efterlängtade hyllan till skrivbordet. Den pass fin fint, behövde inte flytta om ett ända dugg, mycket nöjd. Sen dök Millis in en snabb sväng å tjöta lite. Så idag har de vart en bra dag. Å snart så kommer Henke Boy hem =)
Tack vare hyllan har jag nu fått lite bättre ordning i mitt syrum, en dag till så äre tipp topp.

LillPluttan ligger å sover som en stock, önskar jag me fick ligga sådär i en vagn. De ser så himlans skönt ut, varmt å gott. På tal om varmt å gott så har nog Gunvor, Hanna å Mia de vääääldigt varmt. Hmmm man skulle ha åkt me å fått lite färg på skinnet. Snart kommer dom hem, de här två veckorna har flugit iväg.

Nej nu får jag ta och rycka upp mej lite å börja pyssla. Håller på me en pyjamas åt lillan lite pickligt äre.

Mors å Grankott

Klockan går

Jösses Amalia va klockan rusa iväg. Har hållt på med foton och är nu äntligen klar, tog hur lång tid som helst me uppladdningen. Men nu är de klart. Sängen väntar är himlans trött fast jag sover så mycke. Jag vilar mig i form just nu.

Kom på att jag var me om den roligaste fotograferingen i måndags, de blir bara roligare å roligare för varje år. Ångrar att jag inte hade me videokameran. Ha ha, tänk va lite foton kan göra.

Nej nu gör jag som luffaren tackar å går

Natti Natt

De va ett tag sen


Som sagt var de var ett tag sen, men än är de inte sommar =) Med rätta viljan kommer de nog ordna sig. Men frågan är om jag har rätta viljan just nu. Latmasken har flyttat in å hur många äpplen jag än lagt under sängen vill den inte krypa ur. Fick lite mer insperation igår på träningen iaf, så jag tror att de håller på och vänder. För jag måste vara tränad inför den här säsongen för även om jag inte springer fort så ska jag springa länge =)

Nu blire massa letande av kort.

Mors å Grankott