Lidingö =)


påväg

skoj å åka bil

lite bus hinns alltid me

gladis

utforskar vidderna runt hotellet

mormor å alice

pappa å henke

mormor, morfar å alice

uppladdning inför loppet

fastna på bild jag me =)







morfar å alice

en glad löpare

här kommer ännu gladare löpare

=)

de finns ingen åldersgräns å de är ju bra =)

säg hej till publiken

hej

hej hej

gamlingen kom i mål =)

nu äre inte långt till mål

100m kvar

snyggingen min =)

en som är glad att vi ska åka hem =)

hihi

Ensam Hemma

jo så äre, henke å lillan är hos farmor å fastrarna. jag själv är inte me för jag har dammsugit och plockat och stökat och lyssnat på musik, jätte högt. man måste passa på när man har chansen. men nu tycker jag dom kan komma hem =) blir så tomt när man inte har dom hemma...

jag får väl roa mej själv en stund till. ska försöka lägga upp lite bilder från lidingöresan medans jag väntar.

mors å grankott

Solen Skiner

å jag har har vart ut på promenad, de blev åsenrundan ida me med alice, hanna å mia. japp ida fick vi me mia =) vi hade en trevlig pratstund, hehe..

lite smått uppretad på vårt senaste inköp, en babyvakt. den är glapp så den är inte å lite på, blir till å byta den. jag som vart så glad att vi köpt en sån, då behöver jag inte va så orolig för att jag inte skulle höra alice om hon vaknar ute i vagnen. men nu äre bara å hänga vi dörren å lyssna. blir ju så kallt om fötterna nu när de är kallt ute, bara å bita ihop =)

sedär ja nu blev tvättmaskinen äntligen klar så jag får lite jobb en stund.

på återseende

mors å grankott

Dom Tre Musketörerna...

...joggar igen =) jajjemen nu har man avverkat en runda till i spåret. men vart tog all kraft vägen?? ja de kan man undra. Hade ju dragit till me storsatsning ida, tights på ha ha.. Ja jäklar så rolig jag såg ut. dom andra i spåret drog på smajlbanden iaf hihi. Henke drog ifrån hanna å mej igen, men snart så hänger vi på. jag trot nog hanna kan hänga på men hon är snäll å gör mej sällskap. tror jag distrahera henne idag me valet av kläder, nästan så jag är i klass me speedo gubben. de får bli tunga mysbyxer nästa gång =)

farmor(gunvor) å faster mia höll hant om lill pluttan medans vi var ute å träna. de uppskattas =)

hmm funderar på att kanske kika lite på idol.....

till den stora frågan, ska jag åka te stan å träffa klasskompisarna från examinerad säljare el inte på torsdag??

nepp nya tag å joggning på torsdag igen

mors å grankott

STHLM

då har man landat igen efter några dagar i stockholm, eller rättare sagt lidingö =) åkte i fredags å kom hem i söndags, så nu räcker de me sthlm för ett tag. de har vart så skönt å sova på hotell för man får sån go frukost, man äter å äter. bara å välja å vraka, till å me grönsaker slinker ner i bara farten.
henke, mamma å pappa sprang ju lidingöloppet på lördagen så jag å alice gick runt en del å kika på hus å ja såg vissa hus som knappt hade nån färg kvar. får man ha de så på lidingö?? för pengar verkar ju inte saknas, inte om man utgår från prylaran som stod på uppfarterna =) ja lite bondig kände man sig nog där ute på ön, men de bjuder ja på. som sakt så var ju jag å alice åskådare så vi såg en hel del löpare under dagen och jag kan fortfarande inte begripa hur vissa kommer runt 3mils terränglopp. de kommer för mig alltid vara en gåta. jag menar en del släpa sig fram från start till mål, dessa människor skulle få en extra medalj. jag skulle ju ha mer förståelse om de var på målrakan eller vid den sista milen som de ser trötta å hängiga ut. men men =) å sen klädseln hos en del kan diskuteras både en å två ggr ha ha... en, ja nästan gubbe får jag lov å säga, springer i typ speedos och nån kort variant av linne, typ sporttopp. men varför plågar han oss åskådare me denna utstyrsel, man får ju mena av att se på han. vaknar på nätterna å skriker i förtvivlan. tyvärr så hann jag inte få upp kameran å få en bild på spektaklet, få fixa de nästa år =) då ska jag skicka in den till aftonbladet eller expressen till kategorin sämst klädda.

ja de är skoj å va ute me mammsen å pappsen för de blir många skratt =) roligast å elakast på samma gång var när pappa sa att mamma såg ut som magnus samulsson för att hon hade nå längre hårstå vid mungipan. han tyckte de hade lika mustasch, dom är så rara mot varndra =) men sen var dom så gulliga så när dom höll hand i hand över mållinjen, ja tårarna var inte långt borta då.

en hel del fina kort blev de, kommer nog upp ett smakprov här lite senare.

igår var de promenadernas dag, gick me alice, hanna å millis på förmiddagen de blev degerbo+ gunnarsssbo, sen blev de en sväng runt storängen me henke, alice å hanna. vi trotsade regnet å gick ändå, har nog aldrig hänt förr, då hade vi gått in igen men så äre inte längre ha ha
 
så va har hänt idag då ??? jo jag har vart te barnmorskan på återbesök, trevligt å se maggan dunder igen. allt var tipp topp så nu äre bara å köra vidare. sen vart de promenad me hanna, japp de blev åsen som vanligt. sen blev de lunch å så hamna jag här. ska nog ta tag i lite disk å små plock nu.

mors å grankott

Fortfarande torsdag?

Japp de äre. Känns som de skulle vara en ny dag för jag har hunnit me en hel del under dagen. Promenad, dammsugit, diskat, bakat blåbärkaka å fruktpaj, tvättat, lagt upp bilder, ordnat lite fotbollsgrejer å allt medans lillan sovit eller vart me pappsen.

Alice har börjat å prata mycke nu, men mest är de till Herr Lejon som jag kallar honom =) fort hon ser han så blire full rulle, Herr Lejon är ett av djuren i mobilen vid skötbordet. Tydligen verkar han hemskt roligt, vilket vi oxå tycker är skoj iofs.

Nu blire soffan i väntan på Superstars, jodå en bit paj slinker nog oxå ner.

Mors å grankott


Familjens gymmare


här får alice lite tips å peppning från kusin anton

svetten nästan lackar i panna

full fokus

här gör hon som mamma vilar sig i form


Här har vi Pricken som somna på Fläcken =)


tog sig en liten paus från tvn =) bäst å hålla i nappen så inte nån tar den

Lill Pluttan =)


hmm va gör pappa?

han är för skojig =)

han gör nått som är väldigt skoj

=)

=)

Torsdag

sådär ja nu var morgon promenaden avklarad, blev åsen som vanligt =) kändes rätt okej faktiskt trots att de blev lite regn innan vi hann hem. alice sover nu jätte gott ute på altan. så jag ska passa på å dammsuga å fixa me tvätt å disk. hoppas även jag hinner me å baka lite, hade tänkt mej blåbärskaka å fruktpaj.

måste ju bara beröma mej själv innan jag tar tag i alla sysslor. jag jogga 2,5km i spåret igår, så nu får ni se upp=) hade hanna me som drag hjälp för henke stack ifrån oss på engång. men vänta du bara ;)

mors å grankott

Månkis mot Tierp DFF


längre ner är sådär kom jag inte =)

månkis har absolut dom snyggaste tröjorna. vi borde spola dom röda å alltid ha de här vita... trots typ 20 år på nacken så spelar vi som gudinnor i dom =)

ha ha 8,0 på richterskalan

hej å hå

tyvärr så vare såhär målet såg ut =(



snorig

dagen blev inte som den var tänkt.... trodde jag skulle ha en sjudundrandes träningsvärk men den var överkommlig, kul å få veta att man har lite muskler i kroppen iaf, hade nästan gett upp hoppet om att de fanns några kvar. värsta träningsvärken är i armarna, dax å träna lite kanske. eller så gör jag som alice somnar i gymmet =) andra gången idag som hon somnar i sitt gym. de har hon ärvt från mej =)

haft besök av hanna en snabbis ida, hon kom å pigga upp oss lite.

nepp nu blire sängen igen för förkylningen har satt stora spår i mej, inte nå sköj.

mors å grankott


trilla dit igen

jaha ja nu sitter jag här efter å ha gjort nått över de vanliga. jag har stått i mål igen, förstår inte hur de blir. hur jag än gör så dras jag till de där fotbollsmålet, måste va nå undermedvetet. men jag får ju sänka garden å erkänna att de faktiskt var jätte kul, men en gång räcker sen äre no inte roligt längre. hela månkis laget ska ha stort + vilken match vi gör mot Tierps div 5 lag, eller ja de bestod av många div 2 spelare. jag kunde räkna ihop en hel bunt =) så ja man kan inte annat än vara nöjd me en förlust me 1-0. men måste tillägga att jag fega ur lite på målet, skulle ha vart lite tuffare. alltid lätt å va efterklok. ska kika in bilderna henke tog, kommer upp några här sen när jag fått ordning på dom. alice va som vanligt jätte duktig, fick lite extra tutte innan matchen sen va hon så nöjd så =)

usch törs inte tänka på morgondagen, känns som den kommer att bestå av mycke "tycka synd om sig själv". men men stretschar man inte så får man skylla sig själv =)

nepp nu blire mys i soffan

mors å grankott


kalas bilder


födelsedagsbarnet anton

henke å alice

kusinerna från elinge, elsa, moster cilla å axel. elsa har sympati plåster för att acke fått en skråma i panna

antons nya säng. annie, karl å anton

alice å mormor. alice gillar inte å ha kläning =)

fika dax

fika dax

glada barn som är sugna på tårta

mycket vacker tårta =)

elsa i väntan på tårta

axel å anton

=)

=)

moster millis å alice. nu är man mycke gladare när man fått andra kläder på sig =)


de blev ett väldans kalas

Igår var vi 4 års kalas, anton fyllde år. lill killen fick mycke fina paket, så de va ett lyckat kalas. ja fikat kunde man inte klaga på heller, fick brynäs tårta =) kort ska läggas upp inom snar framtid...

Ida vakna vi med tiden, alice vakna vid halv 8, efter att ha sovit hela natten, så vi drog oss en stund innan de var dax för frukost. hon va en riktig piggelin, skratta å grejja. men sen blev hon så trött så trött sååå, då vare ingenting som var skoj. faster hanna försökte få henne på bättre humör men nja de ville sej inte. sen vare som att trolla när hon fick på sig tjock kläderna och jag lag henne i vagnen, hon sov innan jag hunnit få henne på plats.
de blev en sväng kring åsen ida igen för fötterna vill skava lite. hade ju tänkt ta en sväng runt storängen, bra å gå lite längre nån dag me. men de hinns no me de å.

nej nu äre tvätt och disk som gäller till lill busan vaknar.

mors å grankott


mina nya joggingpjucks


Har nu fått nya joggingpjucks av henke =) dom är jätte bra för jag hade dom på mej när jag va ut och gick igår å sen på träningen på kvällen gick de lättare å springa än förra gången. ja de är ett par super skor, jag gick i dom idag me så tänk hur lätt de kommer å gå nästa tisdag när jag ska ner och förstöra träningen för dom andra igen =) är så förväntansfull

en vanlig onsdag

ja då vare onsdag igen å man har åter vart ner på fotbollsträningen här hemma i månkis. ja jag vet inte va jag ska säga om de. jag är mest ivägen för dom andra å gör så mitt lag förlorar, de viktigaste är inte å vinna utan att delta har jag hört, så jag får väl lita på de ha ha.
Så va har hänt ida då? måste bara börja me å berömma alice, sov från 21,10-06,15 inatt. hon är bara för bra hon =) sen messa vi faster hanna om lite promenix, så de blev en sväng runt åsen. efter de hamna jag här, medans lillan sover i vagnen. har försökt lagt upp en bild me men jag vette tusan om de funka, de visar sig.

nepp nu ska jag hänga tvätt å käka lunch. jag ska äta FISK, japp ni ser rätt de står FISK. berätta de för hanna att jag hade fisk som lunch, vi fortsatte prata men så blev hanna tyst å sa FISK. hon trodde hon hört fel =)

fått ett super gott tacorecept av systerryster cilla. så de får de bli nå mer gång.

mors å grankott

Åter vid rodret

Jaha ja nu är vi hemma igen efter en bra helg.

Fredagen blev väldigt händelserik må jag säga. Ja jag ska försöka få ner allt vi gjorde =)
♦ vi var och hälsade på farmor på jobbet
♦ handlade grejer på apoteket
♦ var till distriktsköterskan å vägde (350g+) å mätte (2cm+) alice
♦ åt sallad på pizzerian i skärpan
♦ titta in hos morfar bengt å morbror sören
♦ hälsa på hos kusinerna i elinge
♦ stannade till hos henkes moster gunilla å visa uppp lillan
♦ sista stoppet innan slada blev hos mormor på jobbet

Så ja nu var vi framme i slada efter en hel del små stopp. Pappsen/Morfar kom hem precis samtidigt me oss så de blev lyckat. Alice var lite hungrig så matning stod först på schemat innan vi skulle börja med maten tills mammsen/mormor skulle komma hem från jobbet. Men jag å alice slapp hjälpa till för grabbsen tog hand om de. å de gjorde dom bra, men så råkade mamma säga att salladen var smått hackad, vilket hon tyckte var bra, å då sa pappa/morfar att han inte skulle fixa de nå mer, he he... men alla gav han beröm för den fina salladen så jag tror han ändrade sig till slute =) de blev en mysig kväll på altanen, trots att jag fick lov att bomma idol för att mamma skulle se på doobididoo eller hur de stavas. jo just ja jag hade ju bakat paj som vi skulle ha till fikat men de smaka bläääbär istället för blåbär, nått gick fel helt enkelt =)

Lördag
Kortfattat om lördagen var att det klipptes gräs. Mamma å henke klöpp och trimma halva byn kändes de som. Alice och jag var ut på promenad iaf, sen gjorde vi inte så mycket mer. Vi var in till Farmor Mary å prata me henne en stund. Vi var även över till grannas å visade upp lillan å tackade för dom fina kläderna.
Vi väntade på att Morfar skulle komma hem från skogen så att vi skulle kunna börja me maten, grillat var de som stod på tur. Ja de va gott de, morfar kan de där me å grilla. Pappa å henke hade lite bråttom för dom skulle iväg å passa gris, ja vildsvin alltså, usch läskit tycker jag. Så de blev Oldsberg för mej å mamma å alice. Ja sen gjorde vi oss till och skulle kolla in kändisdjungeln, men de va nog inget för oss de hände liksom inget, förutom att skägg-gubben fick massa krimskrams i ansiktet. Jo jo han va ju tuff men ändå. Grabbsen kom hem efter att de blitt bäcksvart, liksom ingen vist å sitta i skogen då. Så då släckte vi tvn å begav oss ut på altanen å lira lite poker, de va så mysigt så me levende ljus å allt, vill oxå ha en sån altan.

Söndag
Efter lite sovmorgon för familjen berg/jacobsson så tog vi en sväng till morfar bengt å morbror sören. Benke blev glad att vi stannas lite längre den här gången, de blev lite fika å så. Sen kastade vi i säng gubben å åkte hem för de var tajm för löpning. Ja inte för mej då men mamma, pappa å henke skulle ut på en långrunda för å testa formen inför lidingö. För min å alice del blev de promenad. De tog ju sin tid de där så sen blerv de käk, hemmagjorda köttbullar slår nog de mesta. Mammsen kan de där me å göra köttbullar.
Ja nu vare dax å tacka för oss å åka hem till Månkis.

Borta bra men hemma bäst, ja så äre nog. Man tycker de är skönt att åka iväg bort men de är lika skönt å komma hem.

Kyrkis

Idag har vi haft den lyxen att ha pappsen hemma =) mycke nice

Dagen började me att vi tog oss en sovmorron, lillpluttan tyckte nog oxå de var mysigt.

Mätta å belåtna så drog vi te kyrkis för första gången. Ja jag vet inte riktigt va jag ska säga om de ha ha. Alice tyckte de va så skoj att hon somnade. Men vi gör ett nytt försök nästa vecka. Då ska vi sjunga me lite bättre.
När fika och sång va avklarat drog vi oss hemåt för lite lunch.

Mätta å belåtna messade vi Faster Hanna och sa att vi va klara för promenad, Åsen runt blev de. Ja nu äre nog dax att börja lägga till jogging pass. Var ju ner på fotbollsträningen i tisdags å ja de fattas mycke kondition hehe. Sen vill man ju komma i form me, har ju 14kg kvar av de 33 som jag gick upp. De kommer krävas många svettdroppar innan de är fixat, men va gör väl de jag har ju hela livet på mig =)

Ja sen har vi no inte gjort så mycke mer idag, jomen visst ja nu höll jag på å glömma. Alica har använt sin jacuzzi , dock utan bubblor idag hehe. Hon tivs som fisken i vattnet den där lilla damen, snart dax för badhuset tror ja.

Imorron är de den stora dagen, Alice ska väga å mäta sig igen. Alltid lika spännande, hon har lite press på sig nu att gå upp i vikt, sist vare 415g på 1½ vecka =)

Nej ju är de no dax att packa i ordning allt som ska me till Slada, de blir ju lite mer å tänka på nu när man ska iväg. Ska bli skoj, va så himla länge sen vi var hem. En fågel har ju viskat i mitt öra att de ska bli tacos te middag, mycke nice, å de tackar man juh inte nej till.

Jo men de var nog allt för idag
Mors å Grankott




nu ska vi se =)

hmm ja då var man igång då =)