Pysselstund



Sisådär ja nu har jag fixat ett par tofflor. Får jag bara göra ett par till så kommer jag nog på snisten. Lite pickligt att sy dom helt i skinn. Nästa gång blir de bara skinn som sula å tyg resten. Fast skinn är ju fint. Har vitt skinn me så de kanske blir ett par vita skinnisar me nå roligt tyg innanför. Har en massa saker jag ska sy nu, i like. Har även fixat upp ett bord uppe som jag kan ha som sybord. Känns som en lite systuga där uppe nu.

Mors å Grankott

Fynden från Valbotrippen


dessa tyger kom jag hem me


å såklart fick lillan lite kläder =)

pyssel dax

nu bär de snart iväg mot oves lagerköp för inhandling av tyger =)

d* he he de där är alice första blogg inlägg =)

mors å grankott

Första träningen avklarad

Sisådär ja nu är man hemma igen efter lite fotbollsträning. Oj va jag blev svettig, men nu jäklar ska jag träna på så jag orkar springa i spåret ännu mer. Imorron är de tänkt att vi ska ut igen, hoppas bara inte jag får allt för mycke träningsvärk.

Senare ikväll blir de stavhopp eller höjdhopp. Ja va menar jag me de, jo vi har fått nya sängramen å då blev den jätte jätte jätte hög. ja jag tror jag får ha en pall för å komma upp =)

Nu blire myspys me la familia

Mors å Grankott

Kalas Bilder


Elsa me det hon fått av oss, fick även hårspännen. Hon har ett av dom på sig


Moster Millis å Alice


Storebror Axel håller på å tar sig in i förpackningen


Kusin Anton kommer me massor av paket


Paketöppning


Glad liten tjej


Elsa poserar inför kameran me sitt nya diadem som hon fick av Anton


Såklart skulle moster va me på bild. Elsa tycker de räcker me kort nu =)


Ljusblåsning


Förste skäraren


Familjen Jacobsson/Borg (Johan, Elsa, Axel å Cilla)


Kusinerna bus

DHL

Ja DHL va de. Dom är punktliga. Skulle få paket mellan 10-12. 10:02 ringer det på dörren å där står han i rödtröja me ett paket. De tackar vi för.

Nu till gårdagen. Vi va som sagt var på kalas i Elinge, Elsa fyllde 2 år. De var skoj, hon fick så fina saker. Fikabrödet kunde man inte klaga på heller, å som vanligt tror dom jag tar 2 av allt ha ha. Jag gillar fika =)
De ända som va lite tokit va att lillan va så lessen, lite ovant att hon grinar så mycke. Men förklaringen till de fick vi när vi kom hem, tempen visade 38,7° Så tänk va lite feber kan ställa till me. Men hon var duktig ändå, hade ju fått sprutorna me som gjorde att hon hade lite ont i benen.

Febran satt i idag me, 37,9° va de imorse. Hon sover nu så snart äre nog bra igen.

Nu ska jag försöka få till lite kort från igår

Mors å Grankott

Dagens Födelsedags Barn

Elsa 2 år

Elsa å Alice

Lillskruttan är me i tidningen idag, hitta precis den här bilden på arbetarbladet.se

Efter en dag i Valbo


alices inköp

mina inköp

äntligen får jag mitt efterlängtade kakfat =) köpte även en timer för henke vill ha en sån.

Vaccination

Idag så fick alice första dosen av vaccination mot driteri, stelkramp, kikhosta, polio, hib och pneumkocker. Blev en hel del tårar, tyckte så synd om henne. Men hon va lite trött me så de hjälpte ju inte till. Som tur va gick de över så nu sover hon gott ute i vagnen. Hon var glad å pigg när vi kom hem så jag hoppas de håller i sig så vi kan åka på Elsas 2års kalas. Tyckte nyss att Elsa va lite, men nu redan 2 år. Ja inte blir man yngre själv heller hehe.

Tycker lite synd om mej själv idag me, höften vill aldrig bli riktigt bra. Va ju till freddan för snart 2 veckor sen å lag den till rätt igen,  men de är inte riktigt bra ändå. Så fort jag vart ut å jogga så ville den inte va me dagen efter. Bara å bita ihop, de som inte dödar de härdar, satt de är ju bara å köra på. Måste  ju tillägga att de är fotbollsträning imorron. Jupp jag ska ta mig dit och visa upp min briljanta talang ha ha..... Dom kallar mig konan, eller jag upplever mig som en kona, men va fan gör de om 100 år. Tror jag får me mej tezzan oxå, mycke nice.

Nepp nu ska jag ta fram papper, sax å tejp för här ska de slås in paket.

mors å grankott

Taadaaa

Alice skratta me ljud ida för första gången. Hon låter så gullig hihi

Dagens ungdomar tittar för mycke på tv, ha ha


Sovmorron

som alla andra dagar tog vi sovmorron ida, mmm skönt =) man blir lite bortskämd nu när man går hemma. å de gillar jag. sen vart de en sväng ner te tierp. hälsa på stina på färgaffären, de va skoj. jag fick även me mej tapetkartor hem, mycke nice. ska eventuellt göra om datarummet till alice. hon har ju börjat tjata om att hon vill ha nått eget kryp in. så va gör man inte för att var till lags. så nu ska jag skynda mej å dammsuga så jag i lugn å ro kan kika på tapeter innan lillan vaknar.

mors å grankott

En dag i Slada

Här kommer lite bilder på när jag pröva på å va 3 bransmamma.... jo de gick bra, de var riktigt skoj. visst vare lite ovant men de funka =) sen är de även lite bilder på pappas/morfars älg oxå.


Gammel Farmor Mary å Alice

här bor tomten

den glade jägaren

jägarens byte

dom tre busfröna

här leks de för fullt

läs å mys stund innan maten

Elsa nere vid lidret

Axel å Elsa vid lidret

Morfar, Axel å Elsa. Ivan är gubben te vänster i bild. Gubben me den gula kepsen vet jag inte va han heter är nån ny i jaktlaget.

Hört i bilen påväg hem från dagis:
- Vet du Carro jag gillar älgkött, tjurkött å griskött me =)

De kommer så mycke nytt varje gång man träffar dom, dom är för gulliga

mors å grankott

Hej Hej

tänk va mycke man hinner om man går upp me tiden. kl är bara halv ett å jag har hunnit en massa. gick upp vid sju å käka lite frukost och dona lite innan lillan vakna. hon var lite tröttis ida å sov te halv 8. sen vare hennes tur å äta lite å byta om å hoppa ner i vagnen. vi skulle iväg på kyrkis så då pasa vi på å gå runt åsen innan de börja vid 9. väl framme på kyrkis så blev de lite lek, pyssel, fika å sång som avslutning. pysslet bestod av att gör hand å fotavtryck. ska bli skoj å se nästa gång hur de blev. alice å jag fick lite hjälp av ledare jessica så de skulle bli ett fint avtryck. otroligt nog var lilla damen vaken hela tiden vi var där, så nu kommer hon sova gottis i vagnen ett bra tag till.

när vi kom hem så mötes vi av en sjukling, jajjemen henke har tagit å blivit förkyld. han hade ring te akuten vid halv 12 å han fick en tid vid kvart över 7 ikväll, lång vänte tid =) så jag fick sällskap vid lunchen å de va skoj.

måste väl till å pyssla å dona lite nu för vi ska få främmande i helgen. vi skulle jag kunna göra de imorron men jag funderar på om jag ska ta mej till staden å handla lite då. börjar ju bli dax för tjockare overall till lillan nu, den hon har nu börjar bli lite för tunn, de är mer en höst overall. sen behövs de lite bodysar me hon växer så de knakar =)

just ja de kommer upp lite bilder från i tisdags snart. var ju i slada då å va barnvakt åt kusinerna från elinge, fick pröva på hur de va å vara 3 barns mamma hehe. så nu äre bara å sätta fart ;) får ju inte glömma å nämna att morfar/pappa sköt en älg då me. jodå de kommer bilder på de me.

mors å grankott

Gomorron Gomorron

ida är man vaken tidigt. skulle egentligen ha vart iväg te slada nu på morronkvisten, men snön stoppa oss. vi får vänta ett tag så kanske den har smält bort. har nu fixat klart me grejer te alice som vi ska ha me, väskan är packad. funderar på om jag ska köra ut bilen me och packa den klar så vinner jag tid sen, men man vet ju inte om snön vill smälta bort nu eller om 8 timmar.

snart äre dax för alice å vakna å få lite mat så vi kan lägga oss igen å sova en stund till =)

igår kväll kände jag duktig, jag var ut å jogga fast  jag inte hade nån vidare lust. fick varken henke eller hanna me mig. men själv är bäste dräng sägs de å så vart de me, jogga på min snabbaste tid hitentills. så nu är de bara å nöta på så ska de här nog bli bra till slut.

nepp åter till arbetet =)

mors å grankott

Tjejkväll

de va vad jag å alice har haft ikväll. pappasen är ju hos håkan å kollar på fotboll. eller ja den har ju slutat nu =) som vanligt åker dom på torsk, hade ju lite förhoppnigar att de skulle gå bra nu när Henke va me, men inte då.... ja ja bättre lycka nästa gång.
jag å alice har jaft de så myspysigt vi, käkat lite kex me ost på, gott. lill tuffingen sitter nu själv i soffan me hjälp av lite stöd, gissa om att man blir mallig då då.. ja hon tycker att hon är sååå cool hihi. men de får hon va lillpluttan min. så de blev en lyckad kväll. alice sover så gott nu.

igår gjorde hon mamma å pappa stolta =) hon fick igång speldosan i gymmet själv, japp ni läste rätt. jag då blev ju överdrivet glad ja ha ha. fatta hur de kommer å bli första gången alice är me och vinner nått eller så, jag kommer ju va den som blir gladast =) den där mamman som står på sidan å skriker å jublar.

hmmm, va ska jag nu hitt på tills gubben dyker upp. tv kanske passa på medans den funkar man vet ju aldrig när sladden trillar ur nästa gång ha ha

mors å grankott

IDOL kvällen som höll på att sluta illa =)

det som inte fick hända hände, tvn funka inte klicka till och spraka lite när jag knäppte på den, skärmen var svart... HJÄÄÄÄLP va hände, svetten lackades i pannan innan skriket kom -HEEENKE TVn är DÖÖÖD. han trodde jag skoja för vadå vi köpte den för inte ens 2 månader sen.. efter lite kollande ringdes de (hekne ringde) till elgiganten å gnälldes lite, blev då vidare skickade till LG electronics för ytterligare lite gnäll å misstycke. vi gjorde som vi blev tillsagda dra ur sladden i 30 min å pröva sen. så blev de henke knäppte på tvn, inget hände. jag kände nu att varför vare jag som knäppte på å paja den, MEN då pillade henke på sladden bakom tvn å då upptäcktes de att sladden trillat ur =) taaaadaaaa tvn funkar. lättnaden spred sig i rummet å vi fick lite ågren för att vi ringt å gnällt, men men de kunde ju ha vart fel hehe. vi blev så gladanär tvn funka att vi dök ner i frysen å rota fram en glass strut, gött  gött göttigött gött

ha en fortsatt trevlig kväll
mors å grankott

Punktering

Punka på vagnen.... fasen så låst man blir när man inte kan använda vagnen, skulle ut på promenad ja men kom sen på att de var punka. henke får in på affärn å kika efter lagningsgrejer så jag kan komma ut på promenad imorron som vanligt. dagens fråga är om jag ska vara me eller kika på när dom har internmatch? för jag hade tänkt jogga en liten sväng ikväll å då vet jag inte om jag orkar både och, hmmm...

henkeboy jobbar å alice sover så de är lite tråkit här hemma nu. får till me disk å tvätt så kanske tiden går lite fortare =)

mors å grankott