Glädje och Sorg

Helgen har innehållt både glädje och sorg.
Lördagen står för glädjen. Då döptes Alice och vi hade lite tårtkalas hemma hos oss. Jag tyckte allt gick jätte bra, lillan skötte sig exemplariskt i kyrkan. De var en härlig dag. Hoppas våra gäster tyckte de också.
Söndagen va mindre rolig, Morfar Bengt hade blivit sämre på förmiddagen. Så till kvällen orkade han inte mer och har nu återförenats med Mormor Gertrud. Det känns väldigt jobbigt men samtidigt var de skönt för honom så han slapp lida mer.

Vila I Frid


Dop

Idag är de dop som gäller. Har nu fått ordning på allt tror ja. Blev sent igår innan allt va på plats. Hur svårt kan de va å få till en rosett kan man tycka, skit svårt. Den blev aldrig fin, men den som blev får duga. De blev lite rosa/vinrött band iaf, riktigt nöjd me färgen. Hittade en blomma me som nästan var i exakt färg, så Alice, Fridebor kommer å bli så fin så.
Just nu är Henke ute å går me henne så hon ska sova en stund till innan de bär av till kyrkan. Vi var så elaka att vi tvinga henne å va uppe efter att hon åt mat imorse, inmgen sovmorron för henne idag inte =) Så ja vi får se hur de går, tror att hon är lite nervös för hon vakna vid 3 i natt å skratta å busa. Det brukar hon inte göra, ja vakna på natten alltså.

Å jag mitt smarto har inte prövat kläderna som jag ska ha på mig, hoppas  dom passar. Va ju ett tag sen jag köpte dom, dom sitter så fint i garderoben. Men passar dom inte har jag dom ändå, nån borde ju få skoj iaf.

Nu blire sista överblick så att allt är fixat......

Mors å Grankott

Morning Morning

Uppe skapligt idag ja, känner mig nöjd. Hade tänkt fixa med tvätten medans lillan sover, men den va inte riktigt torr. Så då hamna jag här istället. Har även klippt lite mönster.

Nu är jag nyklippt å en aning ljusare i håret. Att en klippning kan få en å känna sig som en ny mäniska. Totte kan sitt jobb, va roligt å träffa henne.

Det som står på schemat idag är:
• införskaffa dopband
• fixa liten blomma till dopklänningen
• möblera om för dukning
• fixa tvätten
• baka lite till
• göra smörgåstårtorna
• duka
• dammsuga
• moppa
• fixa videokameran å vanliga kameran

Hmm tror de va allt, sen blire väl en massa små pyssel me kan jag tro.

Nu ska jag försöka få till en bild på Peter Gereny, vem är de?!?! Jo de är vinnaren av Camp Molloy 2003 =) Har följt repriserna som gått nu ett tag. Kom då på att jag har saknat de programmet. De är typ de ända tävlingsprogrammet där de starkaste är kvar till slutet. Inte som Robinson där de starka får åka hem direkt i första avsnittet. Camp Molloy 2010? Ja tack!!
Peter Gereny Här har vi han. Han var bäst å snällast.

Mors å Grankott

Pannkaksdagen

Idag är de redan torsdag, veckorna bara springer iväg. Vart tar dom vägen?? Jag tycker inte jag hänger med längre tiden står inte still som den gjorde när man var liten. Det är ju snart jul.

Millis var över en sväng idag å tjöta lite. De va skoj att hon titta in å gjorde Alice å mej sällskap. Så nu har jag fått Antons önskelista, nu är de bara Axel å Elsa kvar. Sen är de bara å dra in till stan å handla. Kanske man ska göra de nästa veckan innan alla får lön, är ju lite lugnare i stan då =)

Hi hi pappa är så rolig, han ringde nyss å läste upp versen/dikten som han ska läsa på dopet, sen lag han typ på ha ha. Men han läste så bra så =)

Ikväll ska jag äntligen klippa mig, ska bli så skönt. Jag har spart på de in i de längsta. Får se va jag hittar på, hoppas de går å fixa till nån rolig frippa. Ljusa slingor blire iaf, ska fråga om jag kan få mycke hehe.

Mors å Grankott

De va ett tag sen

Nu har mitt främmande precis åkt hhem. Moster Gunilla å kusin Sara har vart å hälsar på. De var roligt att dom kom över. Alice fick så fina kläder, Hello Kity dress. Kommer hon bli så söt i så. Sen fick jag å Henke en present me, en jätte fin ljusramp eller hur jag ska kalla de. Kommer passa perfekt på vardagsrumsbordet.

Nu börjar de dra ihop sig inför dopet på lördag, var på dopsamtal idag. Så nu är psalmer å verser klara. Nu är de bara maten kvar å fixa, bakningen fixa jag i måndags. Den stora frågan är vad jag ska ha för färg på dopbandet, rosa är ju de klassiska men jag är sugen på vinrött, fast jag vet inte om de passar sig. Hmmm får tänka på de..

Ikväll kommer mamma över med dopklänningen. Sen ska vi fika å kolla på bonde söker fru.

Igår var de fotbollsträning igen, å de va faktiskt kul igår så nu ska jag va me ett tag till =) Längtar tills vi får en ny tränare, blir lite annat då liksom. Hoppas bara att de är någon som vill ta hand om oss.

Mors Å Grankott

Skönt

Idag har jag vart in till BVC med Alice å kollat upp hennes busiga mage. Tro de eller ej hon hade gått upp ½ kg sen vi var där sist, mycke bra mycke bra. Amy tyckte hon var så fin å pigg, så troligen är det en liten infektion som busar me Alice mage. Hon hade växt ordentligt på längden me hela 1½cm, på 2½ vecka. Så nu håller vi tummarna att hon ska bli bra.

Nu har jag beställt tapeter till Alice rum, kommer å bli så fint så. Även införskaffat takfärg, så nu blire vitt trätak. Jag ha gett mej, de blir nog finare me vitt tak =) Jag var så emot de förr, synd på så fint trätak tyckte jag ha ha. Prata precis me pappa å berätta då om att vi skulle måla taket vitt, gissa va han sa... - Hmm, är inte de lite synd på så fint trätak. Vi är bra lika vi, han å jag.

Nepp plikten kallar

Mors å Grankott

Byxorna


så nu är dom färdiga =) lite dålig töjbarhet i dom bara, så nu måste jag införskaffa bra byxtyger =)

Fy Fan

Ja så känner jag för träningen igår, varför förstör vissa stämmningen bara genom att träna???? Man känner sig totalt värdelös å att man inte har nått där å göra. Men jag undrar, hur bra tror ni att ni är egentligen?? Jag själv blir bara sämre på träningarna när man känner sådär, man gör ännu mindre. Visst, jag vet att jag inte är en toppen bra utespelare men jag tycker inte heller dom andra är bättre än mig i mål. Men jag suckar inte åt dom för att dom släpper in mål på träningen, för vadå man kan inte va bra på allt. Så nu blire antingen att sluta eller byta lag, men vem vill ha en avdankad målvakt som vill spela ute??? Precis, inte ett ända lag, suck... Men jag hoppas iallafall att de gick bra för Lindström å Sanna på Tierps träningen, go girls.

Usch nu får jag inte älta de där nå mer, fy fy. Nu till nått mycket roligare, syning =) Igår sydde jag klart ett överdrag till en madrass som alice har när hon gymmar. Tror hon gilla den =) Sen har jag nästan fått ett par byxor klara till henne. Henke skratta å byxorna, men de tänker jag inte bry mej i ha ha. Han tyckte mönstret var lite vampigt, men de tycker inte jag.

Nepp nu ska jag gå upp å sy klart brallorna så kanske hon kan ha dom på kyrkis imorron.

Mors å Grankott

Jogga Jogga

Phuuuu idag var jag å Henke ut på en joggingrund. Blev 5,4 km, känner mig nöjd. Men satan va jobbigt de vart, men de är kanske de som är meningen?!?! Imorron blir de fotbollsträning igen, dit å svettas ha ha.

Nepp nu ska jag kika in grannfejden. Just ja ha även kollat på Ullared, trevligt program =) Måste fråga Tezzan om hon var där då, tyckte de var en som va så lik henne på nå vis, men ja ja hej svejs

Mors å Grankott